Udruženje “Gergina” publikovalo knjigu basni

Udruženje za očuvanje običaja, kulture, tradicije, jezika i identiteta Vlaha “Gergina” iz Negotina publikovalo je novu knjigu “Povestjij dje kopij – Basne za decu”.

Basne za decu
Naslovna strana knjige “Povestjij dje kopij – Basne za decu”

Knjiga “Povestjij dje kopij – Basne za decu” štampana je u tiražu od 500 primeraka zahvaljujući sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz oblasti obrazovanja.

Knjiga sadrži 21 basnu na srpskom jeziku i vlaškom govoru i na ćiriličnom pismu. Ilustrovala ju je učenica prvog razreda beogradske Osnovne škole “Laza Kostić”, Kalina Rajković.

“Knjige ćemo podeliti osnovnim školama u kojima učenici pohađaju izborni predmet “Vlaški govor sa elementima nacionalne kulture” i time želimo da deca što bolje savladaju pisanje i čitanje na vlaškom jeziku. Želja nam je da ova knjiga bude čitana i da doprinese što boljem savladavanju pisanja i čitanja vlaškog jezika”, kaže prim. dr Siniša Čelojević, predsednik Udruženja za očuvanje običaja, kulture, tradicije, jezika i identiteta Vlaha “Gergina”.

Autor: Suzana Mihajlović-Jovanović